Proiecte

Asociatia M10 promovează democraţia participativă.

Asociaţia M10 consideră că implicarea activă, permanentă, a cetăţenilor în bunul mers al treburilor “cetăţii” este cheia unui sistem democratic sănătos.

Asociaţia M10 derulează o serie de proiecte de interes pentru noi toţi.

Implicarea dumneavoastră este esenţială pentru noi!

Dacă doriţi să colaborăm în unul din proiectele de mai jos, vă rugăm trimiteţi un email la adresa:

projects_dept_email

şi veţi fi contactat în scurt timp de unul din reprezentanţii noştri.

1. Monitorizarea administraţiei publice

Vom monitoriza, local și central, cheltuirea banilor noștri de către administrația publică, precum şi modul în care acţiunile acesteia servesc sau nu interesele cetăţenilor.

Proiecte:

1.1 Monitorizarea administraţiei locale

1.1.1 Construire kit monitorizare administraţie locală

1.1.2 Monitorizare buget, execuţie bugetară

1.1.3 Monitorizare domenii cheie (transport, utilitati, lucrari infrastructura, salubrizare, consolidare cladiri cu risc seismic, reabilitare termica cladiri)

1.1.4 Centralizare folosind o unealtă IT a problemelor semnalate de cetăţeni şi monitorizarea rezolvării lor de către autorităţi

1.2 Analiza rapoartelor Curţii de Conturi

1.3 Întreabă-ţi parlamentarul

1. Reforma codului electoral

Alegerile (locale, parlamentare, europarlamentare, prezidenţiale) şi referendumurile desfăşurate în ultimul ciclu electoral au scos la iveală un număr mare de probleme ale sistemului electoral românesc, una dintre cele mai semnificative fiind imposibilitatea exercitării efective de cetăţenii din diaspora a dreptului lor constituţional la vot. Asociaţia M10 militează pentru construirea unui cod electoral care să servească în primul rând interesul cetăţenilor, şi nu pe cel al actorilor politici.

Proiecte:

2.1 Monitorizarea activităţii Comisiei Parlamentare de Cod Electoral şi critica constructivă a   proiectelor de lege propuse

2.2 Proiect de lege pentru votul electronic

2.3 Analiză soluţii facilitare vot diasporă

2.4 Modalităţi prevenire fraudare proces electoral

1. Ghişeul Unic

Cerem e-government și introducerea ghișeului unic în interacțiunea cetățeanului cu administrația publică: nicio instituție să nu-și mai bată joc de români plimbându-i de la o instituție la alta pentru rezolvarea unei singure probleme.