Monica Macovei: Ponta, ai înstrăinat Codex Aureus și clădirea Bibliotecii „Batthyaneum”, în loc să le retrocedezi Bisericii Romano-Catolice, cum te obligă legea?


„Ponta, ai înstrăinat Codex Aureus și clădirea Bibliotecii „Batthyaneum”, în loc să le retrocedezi Bisericii Romano-Catolice, cum te obligă legea? Așa susțin vocile propagandei PSD, că România „a pierdut” cea mai valoroasă carte din lume, care „a ajuns la unguri”

 

  • Discipolii lui Ponta au inventat acum și minciuna copy&paste.

Ruptura de logică din ultima minciună la adresa mea lansată de vocile “jurnalistice” ale propagandei PSD este evidentă, pentru că singurul care ar fi putut “pierde” Codex Aureus și Biblioteca „Batthyaneum” “în favoarea Ungariei“ este statul, adică Guvernul Ponta. Guvernul, prin instituțiile sale abilitate, este singurul în măsură să poarte negocieri între două state și să “piardă” “în favoarea Ungariei“.

Minciuna lansată înclusiv de Antena 3 și de câțiva sateliți online, că aș fi “pledat” la CEDO împotriva României și “în favoarea Ungariei”, se întoarce ca un bumerang chiar împotriva lui Ponta și a geniilor malefice din fabrica de intrigi a Guvernului.

Metoda folosită este cea patentată deja de Victor Ponta: copy&paste.

Vocile propagandei PSD și a lui Ponta au dat copy&paste unuiarticol scris de Gheorghe Funar, în septembrie 2014, în câteva publicații din Cluj Napoca. Gheorghe Funar, în retorica naționalistă care l-a consacrat, îl acuza pe Victor Ponta, în articol, că “ceea ce s-a petrecut recent cu Codex Aureus şi Biblioteca Batthyaneum dovedeşte că premierul Victor Viorel Ponta şi P.S.D. au adus U.D.M.R. la guvernare şi i-a oferit postul de vicepremier şi ministru al Culturii lui Kelemen Hunor cu scopul de a facilita un furt pios împotriva Poporului Român şi patrimoniului naţional!”.  Gheorghe Funar reface și istoricul legislativ al acestui caz, de la OUG din 1998, dată de Guvernul Radu Vasile, care prevedea restitutirea Bibliotecii către Biserica Romano-Catolică, istoric preluat, de altfel, prin copy&paste de propaganda lui Ponta.

Fabrica de intrigi și minciuni a Guvernului Ponta a scos din articolul lui Gheorghe Funar referirile la Victor Ponta, PSD și UDMR și l-a livrat vocilor „jurnalistice” ale propagandei adăugând numele meu, de câteva zile, ca să acopere scandalul Șova-Ponta-urmăriți penal. “Subiectul” a fost dezbătut la Antena 3, iar apoi a fost preluat și pe DCNews. Niciun jurnalist nu a citat „sursa”, articolul din septembrie 2014 al lui Funar, cosmetizat pentru publicul lor, incluzând numele meu în articol.

Nu am “pledat” la CEDO în acest caz, pentru că, practic, nu aveam cum să o fac, deoarece decizia CEDO a apărut în septembrie 2012, iar eu nu mai am activitate de avocat din decembrie 2004, când am devenit ministru al Justiției. Apador CH a transmis un comunicat de presă în septembrie 2012, anunțând că avocații săi au câștigat acest proces la CEDO. Este, așadar, un caz care s-a soluționat la CEDO în 2012, readus acum în discuție, deși nu a apărut niciun element nou. Cazul vizează respectarea dreptului la proprietate.

Culmea este că Ponta știe acest lucru. Una din “dovezile” prezentate de vocile propagandei PSD, o scrisoare pe care Ponta ar fi primit-o cândva (propagandiștii nu spun când) de la Autoritatea de Restituire a Proprietăților, prin care i se atrage atenția că trebuie să respecte decizia CEDO, precizează negru pe alb că m-am „retras din proces” în 2004, când practic nici nu începuse.

Disperarea i-a luat mințile lui Ponta, care lasă minciuna copy&paste să umple televizorul și mediul online, sperând că lumea va uita că este „suspect” la DNA, chiar urmărit penal, și nu-și mai dă seama că aceasta se întoarce împotriva lui”.

 

Monica Macovei