Asociația M10 îi solicită premierului Victor Ponta demisia – 3.05.2015

Asociația M10 solicită premierului Victor Ponta să își prezinte urgent demisia din fruntea Guvernului

România nu poate avea în fruntea sa un prim ministru acuzat de multiple infracțiuni de corupție. Acest fapt demonstrează că puterea este în totalitate coruptă. Opoziția este ca și inexistentă. România are nevoie de o resetare completă a întregii clase politice.

Chemăm toți cetățenii să se alăture protestelor civice care solicită demisia lui Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta s-a prezentat astăzi, 05 iunie 2015, la DNA, iar procurorii au anunțat printr-un comunicat oficial că „au dispus efectuarea urmăririi penale față de Ponta Victor-Viorel”. Procurorii DNA îl acuză pe Ponta de următoarele infracțiuni: fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni); complicitate la evaziune fiscală în formă continuată; spălarea banilor. De asemenea, „procurorii au constatat că se impune continuarea urmăririi penale față de Ponta Victor-Viorel și sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată (doua acte materiale) fapte aflate în legătură cu funcția sa de prim-ministru al României”.

În comunicatul DNA se arată că procurorul șef al DNA inițiază procedura de sesizare a Camerei Deputaților, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față de Ponta Victor-Viorel, deputat, care în perioadă în care se presupune că a săvârșit infracțiunile de conflict de interese a îndeplinit funcția de prim-ministru.

Îi reamintim domnului Ponta propria declarație dintr-o emisiune televizată la care a participat în data de 02.03.2015: „Dacă se face un dosar în care față de mine se începe urmărirea penală, nu am cum sa rămân în funcția de prim-ministru, să stau în fiecare dimineață să dau explicații cum e cu dosarul.”

Domnule Victor-Viorel Ponta, considerăm că prin demisia dumneavoastră aveți o ultimă șansă de a demonstra că puteți spune și adevărul.